30 st
Ingredienser
- Krabbkött 170 g
- Arla® Färskost Naturell 100 g
- Vitlöksklyfta 2 st
- Färsk Ingefära Riven 1 msk
- Salladslök 1 st
- Röd Chili 0,5 st
- Salt Och Peppar
- Sesamolja 1 tsk
- Wontondeg 30 st
- Äggula 1 st
- Matolja Att Spraya
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och placera bakplåtspapper på två plåtar.
- Om wontonarken är frysta, ta ut dem så de får tina försiktigt i rumstemperatur. Låt inte wontonarken ligga fritt, då torkar de snabbt ur och spricker lätt.
- Gör krabbröran: Sila av krabbköttet en sil, tryck gärna lite med en sked så att vätskan försvinner.
- Lägg köttet i en skål.
- Lägg även i färskost.
- Tillätt pressad vitlök och riven ingefära.
- Skölj och finhacka salladslök och chili, och blanda i.
- Tillsätt slutligen sesamolja, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop äggulan.
- Pensla ena sidan på varje wontonark med olja och lägg arket med den oljiga sidan ner (detta behöver du inte göra om du har olja på sprayflaska).
- Lägg på en halv matsked krabbröra på arket, och pensla kanterna med äggula.
- Lyft två motsatta sidor (på diagonalen) och nyp ihop.
- Lyft sedan de andra två sidorna mot mitten, och pressa noggrant ihop alla kanter så att knytet blir tätt.
- Om du har olja på sprayflaska så sprayar du över knytena nu.
- Placera på ugnsplåten, och upprepa tills du har ca 30 knyten.
Presenteras av