Ingredienser
- Krabbkött 170 g
- Färskost T Ex Ricotta 100 g
- Vitlöksklyfta 2 st
- Färsk Ingefära Riven 1 msk
- Salladslök 1 st
- Röd Chili 0,5 st
- Salt Och Peppar
- Sesamolja 1 tsk
- Wontondeg 30 st
- Äggula 1 st
- Matolja Att Spraya
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och placera bakplåtspapper på två plåtar. Om wontonarken är frysta, ta ut dem så de får tina försiktigt i rumstemperatur. Låt inte wontonarken ligga fritt, då torkar de snabbt ur och spricker lätt. Gör krabbröran: Sila av krabbköttet en sil, tryck gärna lite med en sked så att vätskan försvinner. Lägg köttet i en skål. Lägg även i färskost. Tillätt pressad vitlök och riven ingefära. Skölj och finhacka salladslök och chili, och blanda i. Tillsätt slutligen sesamolja, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Rör ihop äggulan. Pensla ena sidan på varje wontonark med olja och lägg arket med den oljiga sidan ner (detta behöver du inte göra om du har olja på sprayflaska). Lägg på en halv matsked krabbröra på arket, och pensla kanterna med äggula. Lyft två motsatta sidor (på diagonalen) och nyp ihop. Lyft sedan de andra två sidorna mot mitten, och pressa noggrant ihop alla kanter så att knytet blir tätt. Om du har olja på sprayflaska så sprayar du över knytena nu. Placera på ugnsplåten, och upprepa tills du har ca 30 knyten.
