arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Tommepaj med svartkål och spenat

Tomme är en mild och len ost med goda smältegenskaper som passar perfekt i paj. Som i den här godsaken med svartkål och spenat.
Tommepaj med svartkål och spenat

Ingredienser

  • Pajdeg

  • Vetemjöl 2,5 dl
  • Svenskt Smör Från Arla® 125 g
  • Kallt Vatten 1 msk
  • Fyllning

  • Svartkål 250 g
  • Purjolök Det Vita 70 g
  • Babyspenat 60 g
  • Svenskt Smör Från Arla®
  • Ägg 2 st
  • Arla Ko® Gräddfil 12% 2 dl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomme De Savoie 170 g

Gör så här:

Tomme är en mild och len ost med goda smältegenskaper som passar perfekt i paj. Som i den här godsaken med svartkål och spenat. Gör pajskalet först: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ner smöret i en bunke och nyp ihop till smulor tillsammans med mjölet. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Klä en pajform med degen, och nagga med gaffel. Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Gör fyllningen: Skär bort den träiga stammen på svartkålen. Hacka svartkålen grovt och lägg i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd runt då och då så att inget bränns, svartkålen ska bara krympa ihop. Skölj och strimla purjolöken och lägg i tillsammans med spenaten och en klick smör. Höj värmen och vänd runt allt i hettan i en minut. Ös sedan ner de frästa grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Vispa snabbt ihop ägg och gräddfil och tillsätt salt och svartpeppar. Häll blandningen i pajskalet, över grönsakerna. Skär osten i små skivor och stick ner i fyllningen. Grädda pajen i 20-30 minuter, tills den fått fin färg. Servera direkt eller avsvalnad.