16 st
Ingredienser
- Oxfilé 150 g
- Finriven Arla Ko® Präst® 17% 1 dl
- Färsk Basilika 1 knippe
- Rucola 1 dl
- Citron 0,5 tsk
- Svartpeppar
- Pinjenöt 4 msk
- Vitt Formbröd 4 skivor
- Svenskt Smör Från Arla® Att Steka I
- Olivolja
- Flingsalt
- Krasse
Gör så här:
- Skiva oxfilén tunt.
- Banka eller kavla ut skivorna riktigt lövtunt: lägg en köttbit i taget mellan två inoljade bakplåtspapper och använd en kavel och rulla, eller banka med baksidan av en kastrull.
- Lägg ut plastfolie, och fördela skivorna av oxfilé omlott i en rektangel, med rektangelns kortsida mot dig.
- Finriv osten och strö ut över köttet.
- Sprid ut rucolan och basilikan - lämna lite utrymme på kortsidan längst ifrån dig så att rullen kan förslutas.
- Pressa över citronsaft och krydda med grovmalen svartpeppar.
- Ta tag och lyft lite i plastfolien i den kortsida som är närmast dig. Rulla till en tajt rulle allt eftersom du drar bort folien. Plasta in igen och låt ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
- Rosta pinjenötter: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna tills de fått fin färg. Stjälp upp i en tallrik och låt svalna.
- Stek bröd: Stansa ut små rundlar av brödet - 4 st per skiva. Tips - använd ett litet glas för att stansa_
- Stek skivorna på båda sidor i smör tills de blir gyllene .Lägg på hushållspapper och låt svalna.
- Servering: Ta fram rullen och skär i tunna skivor med en vass kniv (ibland kan det hjälpa att olja in kniven mellan varven). Placera skivorna på brödet.
- Pensla på olivolja och strö över pinjenötter. Klipp över krasse och avsluta med en generös nypa flingsalt.