Ingredienser
- Gul Lök 2 st
- Vetemjöl 2 dl
- Ägg 2 st
- Arla Ko® Mellanmjölk 1 dl
- Salt Och Peppar
- Matolja Till Fritering 1 liter
-
Ost- & chipotle-dipp
- Svenskt Smör Från Arla® 15 g
- Vetemjöl 1 msk
- Arla Ko® Mellanmjölk 3 dl
- Chipotlepasta 1 msk
- Kvibille® Kvibille® Cheddar 200 g
Gör så här:
Skala löken, men ta bort så lite från botten på löken som möjligt, eftersom det kommer att hålla ihop löken. Skär ett kryss i löken utan att helt skära igenom. Gör sen 2-3 ytterligare snitt i varje kvart av löken. Krydda mjölet med salt och peppar. Vispa ägg och mjölk. Vänd löken i mjölet försiktigt, och se till att mjölet täcker även inne i snittet. Skaka bort överflödigt mjöl. Vänd sen löken i äggblandningen och se till att de är ordentligt täckta. Vänd dem sedan i mjölet igen. Hetta upp olja i en panna med höga kanter. Lägg försiktigt ner löken i oljan, med snitten nedåt. Vänd efter cirka 2 minuter. Fritera ytterligare 7-8 minuter tills löken börjar bli brun och knaprig. Lyft löken ur pannan och låt rinna av. Läk löken på hushållspapper och salta. CHIPOTLEDIP Smält smöret och blanda i mjölet. Häll i lite mjölk i taget tills du har en väldigt tjock vit sås. Låt sjuda några minuter. Riv osten och rör ner i såsen. Låt osten smälta, tillsätt chipotle och kör i en mixer tills det inte finns några klumpar kvar. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.
