4 port
Ingredienser
- Små Tortillabröd 4 st
- Laxfilé 200 g
- Salt Och Svartpeppar
-
Inläggning
- Strösocker 0,5 dl
- Ättiksprit 12% 0,5 dl
- Vatten 1 dl
- Gurka 1 st
- Fänkål 1 st
- Färsk Dill 1 knippe
- Färsk Koriander 1 dl
-
Till servering
- Avokado 1 st
- Lime
- Srirachasåser
- Falbygdens® Präst® 100 g
Gör så här:
- Börja med inläggningen: Hetta upp strösocker, ättika och vatten så att sockret löser upp sig. Låt svalna.
- Strimla gurkan (undvik mittbiten med de vattniga kärnorna) och fänkålen tunt.
- Lägg ner tillsammans med dill och koriander i en skål och slå på lagen. Lägg en tallrik eller skål med tyngd över, och ställ undan svalt i 2-5 timmar.
- Om du vill kan du fritera tortillabröden, eller rosta dem snabbt med lite olja (3 minuter) i ugnen på 180 grader. Annars går det bra att servera dem som de är.
- Skär laxen i fina portionsbitar.
- Klappa in några droppar olja och salta och peppra.
- Hetta upp en stekpanna (på maxvärme, den ska vara riktigt het) och stek på laxen hastigt på två sidor, så att den behåller en rosa och fin kärna.
- Skiva avokado tunt, och lägg ut på tortillabröden tillsammans med avrunna, inlagda grönsaker. Placera laxen ovanpå och smula över Präst®.
- Servera direkt med limeklyftor och sriracha.