Ingredienser
-
Ostburgare
- Vetemjöl 1 dl
- Ägg 1 st
- Ströbröd 1 dl
- Rökt Wästgöta Kloster® Cheddar 240 g
- Olja, Till Fritering
-
Till servering
- Hamburgerbröd 2 st
- Majonnäs 2 msk
- Sallad, T Ex Rucola
- Rödlökar (Rå Eller Picklad)
Gör så här:
Det här är något för dig som aldrig tycker att det kan bli för mycket ost på hamburgaren. Får vi lov att presentera: En burgare helt gjord av ost. Den rökta cheddarn blir perfekt krispig på utsidan, med krämig inkråm. Och garanterat mättande! Vi låter osten spela första fiolen och serverar burgaren enkelt. För den mer ambitiöse går det självklart bra att öka på med sin favorittopping till burgare. Var noggrann med att oljan är tillräckligt varm, eftersom friteringen inte får pågå för länge - då smälter osten ut ur paneringen. Ta fram tre djupa tallrikar. Mät upp vetemjölet i den ena, vispa upp ägget i den andra och mät upp ströbrödet i den tredje. Dela osten till två bitar. Vänd först runt osten i vetemjöl, sedan i ägg. Låt rinna av, och vänd slutligen runt i ströbröd. Var noggrann med att paneringen täcker hela osten, eftersom paneringen agerar skydd mot den heta oljan. Har du inte lyckats är det bara att doppa i ägget igen, sedan i ströbröd. Hetta upp oljan. Oljan ska vara ganska het - ca 180°. Om du inte har en termometer kan du doppa i en bit bröd i oljan: Om det börjar bubbla fint runt brödbiten och brödet blir gyllene efter ungefär 40 sekunder så är oljan lagom varm. Sänk ner de panerade bitarna försiktigt med hålslev. Fritera en i taget. Paneringen får snabbt färg, och när hela biten ser fin ut fiskar du upp den med hålsleven och lägger osten i en form täckt med hushållspapper för att suga upp överflödig olja. Montera burgarna genom att breda ut majonnäs på bottenbrödet och lägga på sallad. Placera osten ovanpå, och avsluta med rödlök. Servera direkt.