Ingredienser
- Rödvin 3 cl
- Rårörsocker 4,5 msk
- Kanelstång 2 st
- Hel Kryddnejlika 3 st
- Stjärnanis 3 st
- Kardemummakapslar 3 st
- Finrivet Apelsinskal 2 tsk
- Pressad Apelsinsaft 2 msk
- Konjak 1 msk
- Russin 1 dl
- Mandel Hackad 25 g
-
Till servering
- Vitmögelost 150 g
Gör så här:
Kryddad rödvinssirap : Blanda rött vin, socker, kryddor, apelsinskal, juice och konjak i en kastrull och koka upp. Koka den på jämn värme i ca 15 minuter eller tills det börjar tjockna. Tillsätt russinen och koka i ytterligare ca 2 minuter. Häll sirapen i en skål. Låt svalna. Rosta mandeln på hög värme och under omrörning i ca 2 minuter, tills de är gyllene. Strö dem över sirapen. Servering: Servera sirapen tillsammans med ost och kex.