Ingredienser
- Kycklingbröstfilé 4 st
- Arla Ko® Färsk Vispgrädde 40% 1 dl
- Chilisås 1 dl
- Vitlökspulver 1 tsk
-
Panering
- Ägg 2 st
- Vetemjöl 1 dl
- Nachochips 185 g
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 150 g
- Salt
- Neutral Olja Att Fritera I 2 liter
Gör så här:
Skär varje filé på längden i tre bitar. Blanda vispgrädde, chilisås och vitlökspulver i en skål lägg i kycklingbitarna. Plasta över och marinera i kylen i minst en timme. Ta sedan fram kycklingen en halvtimme innan tillagning så att kycklingen inte kyler ner frityroljan. Kläck två ägg i en djup tallrik, och vispa ihop med en gaffel. Lägg vetemjölet i en en annan djup tallrik. Krossa nachochipsen i mortel eller kör i en mixer. Blanda smulorna med riven cheddar och salt i en tredje djup tallrik (dröjer det innan du ska fritera behöver du ställa in ostsmulorna i kylen tills det är dags). Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader, använd en termometer för att hålla koll på temperaturen. Låt kycklingbitarna rinna av lite, och doppa sedan i vetemjöl. Se till att allt blir täckt. Doppa sedan kycklingen ordentligt i ägg, och slutligen i ostsmulorna. Lägg försiktigt ner i den heta oljan med en metallpincett eller hålslev. Fritera tre bitar i taget i oljan, i 4-5 minuter tills kycklingen är tillagad och paneringen fått fin färg. Vänd då och då. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper eller galler. Paneringen håller sig knaprig så om du lagar maten i förväg så värmer du bara kycklingen i ugnen.
