arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Tillbaka

Arnaud Morbier AOP opast 29% hårdost

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

Smaken är ganska söt, mild och fruktig med ganska tydliga smaktoner av nötter. Konsistensen är ganska mjuk.

Passar till

Den är en klassiker på ostbrickan. Tärnad i salladen eller som smaksättare i matlagningen. Passar perfekt ihop med skinka på en smörgås och är utmärk att smälta i en raclettegrill.

Beskrivning

Prova Arnaud Morbier AOP opast, en smakrik ost med antydan av nötighet. Den är en perfekt ost till ostbricka! Osten, från Falbygden, har en lång historia. Någon gång under 1800-talet började herdarna vid foten av Jurabergen göra Morbier. Morbier har en karakteristisk linje av aska i mitten. Askan tog herdarna från lägereldarna och det var från början ett sätt att skilja morgon- och kvällsmjölken åt. Askan höll dessutom insekter och bakterier borta. Kanten på osten är naturligt borstad, färgen är gulbrun. Osten tillverkas idag i området kring byn Morbier i Saint Claude-regionen i östra Frankrike. Morbier är ett självklart val när du letar efter goda ostar till ostbricka.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Ja

Ursprungsland

Frankrike

Ingredienser

Opastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, löpe, färgämne (E153).

EAN-nummer

2340405000006

Artikelnummer

65999

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1479 kJ / 354 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 0 g
  • Protein 22 g
  • Salt 1.6 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla