Prova Arnaud Morbier AOP opast, en smakrik ost med antydan av nötighet. Den är en perfekt ost till ostbricka! Osten, från Falbygden, har en lång historia. Någon gång under 1800-talet började herdarna vid foten av Jurabergen göra Morbier. Morbier har en karakteristisk linje av aska i mitten. Askan tog herdarna från lägereldarna och det var från början ett sätt att skilja morgon- och kvällsmjölken åt. Askan höll dessutom insekter och bakterier borta. Kanten på osten är naturligt borstad, färgen är gulbrun. Osten tillverkas idag i området kring byn Morbier i Saint Claude-regionen i östra Frankrike. Morbier är ett självklart val när du letar efter goda ostar till ostbricka.
Produkten är inte tillgänglig online – men i en butik nära dig. Hitta den där eller beställ någon av våra andra goda ostar och tillbehör.
Smaken är ganska söt, mild och fruktig med ganska tydliga smaktoner av nötter. Konsistensen är ganska mjuk.
Passar till
Den är en klassiker på ostbrickan. Tärnad i salladen eller som smaksättare i matlagningen. Passar perfekt ihop med skinka på en smörgås och är utmärk att smälta i en raclettegrill.