arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Viltburgare med sidfläsk och cheddar

Grillsäsongen är här! Testa det här receptet på viltburgare med sidfläsk och cheddar – väldigt enkelt och supergott!
Viltburgare med sidfläsk och cheddar
4 port

Ingredienser

  • Viltfärs 600 g
  • Rökt Sidfläsk 100 g
  • Färsk Timjan 0,5 dl
  • Ägg 1 st
  • Dijonsenap 1 msk
  • Vatten 2 msk
  • Salt Och Peppar
  • Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
  • Enbärskräm

  • Enbär 2 msk
  • Arla Köket® Smetana 2 dl
  • Vinäger 1 tsk
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Salt 1 krm
  • Rostade morötter

  • Morot 500 g
  • Rapsolja
  • Salt
  • Rosépeppar 0,5 msk
  • Fänkål 250 g
  • Citronsaft 0,5 dl
  • Till servering

  • Isbergssallad
  • Hamburgerbröd 4 st

Gör så här:

Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Presenteras av Castello

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla