arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Rösti med Herrgård®, pocherat ägg och avokado

Rösti är en schweizisk rätt som består av grovriven potatis, salt och inget mer. I den här versionen ackompanjeras den av vällagrad herrgårdsost, pocherat ägg och avokado. Perfekt till lunch eller brunch.
Rösti med Herrgård®, pocherat ägg och avokado
4 port

Ingredienser

  • Fast Potatis 400 g
  • Falbygdens® Herrgård® 150 g
  • Salt
  • Arla Köket® Smör- & Rapsolja
  • Pocherat ägg

  • Ägg 4 st
  • Ättiksprit 12% 1 tsk
  • Salt 0,5 msk
  • Till servering

  • Avokado 2 st
  • Krasse

Gör så här:

  1. Skala potatis och blanda med riven ost och salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör- och rapsolja och klicka i smeten.
  3. Tryck ut och platta till, och stek i ca 3-4 minuter innan du vänder och steker på andra sidan.
  4. Lägg upp röstin på 4 assietter.
  5. Pocherat ägg: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och stäng sedan av plattan. Om du har induktionshäll kan du behöva ha värmen på den lägsta nivån.
  6. Tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp.
  7. Rör upp en virvel i det heta vattnet med en slev och häll sedan i ägget så att det ”virvlas” ihop. Om det inte gör det kan du putta till ägget lite med sleven.
  8. Låt ägget ligga i vattnet i några minuter, tills vitan blivit tillräckligt stadig för att du ska kunna ta upp ägget med en hålslev. Upprepa med de andra äggen.
  9. Halvera, kärna ur och skiva avokadon.
  10. Lägg försiktigt på ett pocherat ägg och en avokadohalva på varje rösti (har röstin svalnat är det bara att hastigt värma den i stekpannan igen).
  11. Lägg på krasse och servera direkt.