arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pilgrimsmusslor med kräm på Präst® och tomatfräs

De mjuka, mjälla pilgrimsmusslorna ska bara få färg, och inte genomstekas. En mild, krämig Präst® passar bäst till musslorna.
Pilgrimsmusslor med kräm på Präst® och tomatfräs

Ingredienser

  • Kräm på Präst® och ärtor

  • Fryst Grön Ärta 2 dl
  • Färsk Basilika 1 knippe
  • Färsk Dill 1 kvist
  • Citronsaft 2 msk
  • Falbygdens® Präst® 80 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Tomatfräs

  • Plommontomat 8 st
  • Finhackad Schalottenlök 2 msk
  • Finhackade Vitlöksklyfta 3 st
  • Matolja Att Steka I
  • Salt Och Svartpeppar
  • Musslor

  • Pilgrimsmussla 14 st
  • Matolja Att Steka I
  • Till servering

  • Falbygdens® Präst® Grovt Riven 50 g
  • Flingsalt
  • Grovmalen Svartpeppar
  • Färsk Dill

Gör så här:

  1. Börja med krämen: Tina ärtorna varsamt, och mixa sedan samtliga ingredienser till jämn konsistens med stavmixer.
  2. Späd med vatten och olja om krämen blir för tjock. Smaka av med salt, svartpeppar och citronjuice.
  3. Ta fram pilgrimsmusslorna i rumstemperatur.
  4. Finhacka tomater, schalottenlök och vitlök.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna försiktigt (de ska inte få färg). Avsluta med att blanda i en klick smör, och smaka av med salt och svartpeppar. Håll varmt till servering.
  6. Hetta upp en stekpanna ordentligt, och stek på pilgrimsmusslorna hastigt i smör och olja.
  7. Lägg genast upp på tallrikar och servera med en klick ärt- och prästostkräm och tomatfräs.
  8. Strö över Präst®, nymalen svartpeppar, salt och lite dill.