arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Panini med taleggio, sparris och stekt ägg

Lyxig brunchmacka, eller en festlig lunch, som inte lämnar någon besviken.
Panini med taleggio, sparris och stekt ägg
4 st

Ingredienser

  • Färsk Sparris 10 st
  • Ägg 4 st
  • Vitt Lantbröd 8 skivor
  • Olja Att Steka I
  • Taleggio 200 g

Gör så här:

  1. Lyxig brunchmacka, eller en festlig lunch, som inte lämnar någon besviken.
  2. Skär av och släng stubben på sparrisen och stek sparrisen i en torr panna, tills den fått fin färg och har lagom tuggmotstånd. Lägg åt sidan.
  3. Stek äggen i lite olja och lägg även dem åt sidan.
  4. Häll sedan på rikligt med olja i stekpannan och stek bröden gyllene på ena sidan.
  5. Lägg fyra av brödskivorna med den stekta sidan uppåt på en skärbräda, och fördela hälften av osten på skivorna.
  6. Lägg på sparris och stekta ägg, och fördela resten av osten på äggen.
  7. Lägg på de återstående brödskivorna med den stekta skivan mot osten.
  8. Hetta upp mer olja i stekpannan och stek även utsidan gyllene. Tryck försiktigt med stekspaden så att osten smälter och fogar ihop innehållet.
  9. Halvera mackorna och servera.