arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostkräm på Kata och brynt smör

Katans tydliga smak av smörkola och det brynta smöret blir en maxad ostkräm som fungerar till snittar, men också som pålägg på en lyxig toast eller fyllning till smörgåstårta. Krämen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet. Ta då fram den en stund innan servering så att den mjuknar något.
Ostkräm på Kata och brynt smör
30 st

Ingredienser

  • Castello® Kata 150 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 50 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Rostade Sesamfrön 4 msk
  • Crostini 30 st
  • Rucola

Gör så här:

  1. Riv osten fint.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. När smöret tystnat, blir bärnstensfärgat och doftar nötigt är det brynt. Häll genast av det i en värmetålig skål.
  3. Rör i den rivna osten och crème fraîche.
  4. Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna under omrörning. Låt dem svalna på en tallrik.
  5. Bred eller spritsa krämen på crostinis. Strö över rostade frön och lägg på ett par rucolablad på varje kex.