arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostig smördegskaka med olivtapenade

Ett enkelt och smakrikt recept som är perfekt till både buffén och picknicken! Den härligt salta tapenaden är en perfekt smakkompis till ostens krämighet och smördegens söta frasighet. Mums!
Ostig smördegskaka med olivtapenade
4 port
30 Minuter

Ingredienser

  • Svart Kärnfri Oliv 100 g
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Ansjovisfilé 2 st
  • Olivolja 3 msk
  • Citronsaft 1 dl
  • Färsk Timjan
  • Smördeg 1 skiva
  • Castello® White 150 g

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Mixa svarta oliver med olivolja, ansjovis, vitlök och färsk timjan tills du har en len tapenade.
  3. Rulla ut ett ark smördeg och bred ut tapenaden över.
  4. Skär tunna skivor Castello Creamy White och placera jämnt ut över smördegen.
  5. Rulla degen från varje sida tills de två rullarna möts på mitten – så att de formar två lika stora rullar.
  6. Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor så att du ser den fina fjärilsformen.
  7. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugn i cirka 15 minuter – eller tills smördegsrullarna är gyllenbruna.
Presenteras av Castello