arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Omelett med manchego och citronfräst sparris

En vacker och imponerande snitt med byggstenar som går utmärkt att göra i förväg. Snittarna håller någon timme inplastade i kylen även med toppingen på.
Omelett med manchego och citronfräst sparris
20 st

Ingredienser

  • Omelett

  • Ägg 8 st
  • Vatten 0,75 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Manchego 200 g
  • Sparris

  • Färsk Grön Sparris 200 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Citronsaft 0,5 dl
  • Färsk Persilja 1 knippe
  • Till servering

  • Färskost 0,5 dl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ägg, vatten och salt (du behöver inte vispa). Riv ner osten i blandningen (spara lite ost till servering) och häll blandningen i en liten ugnsfast form, 20 x 26 cm. Klä gärna formen med bakplåtspapper så är omeletten lättare att få loss. Ugnslaga omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den stannat och fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Skär av och släng den träiga biten av sparrisen. Stek sparrisen på medelvärme i någon minut. Salta och peppra, och pressa över citronjuice. Låt svalna. Tag ut 20 rundlar ur omeletten, med mått eller med snapsglas. Hacka persilja. Skär sparrisen i sneda skivor och blanda med persiljan. Bred på färskost på varje omelettrundel. Nyp fast lite sparrisblandning och avsluta med riven manchego och flingsalt. Servera!

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla