arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Marinerad ädelost

Det här receptet på marinerad ädelost tar en redan god ost och gör den till en extra spännande smakupplevelse.
Marinerad ädelost
4 port
1 Timmar

Ingredienser

  • Vitt Vin 1,5 dl
  • Strösocker 50 g
  • Lagerblad 1 st
  • Stjärnanis 1 st
  • Rom Ljus 2 msk
  • Ljusa Russin 50 g
  • Kvibille® Ädel Eller Annan Ädelost 125 g
  • Tillbehör

  • Rågbröd Rostat 4 skivor

Gör så här:

  1. Blanda vin, socker, anis och lagerblad i en liten kastrull och koka i ca 6 min.
  2. Låt svalna och tillsätt rom och russin.
  3. Lägg osten på en tallrik och täck med lagen.
  4. Ställ skålen utan lock i kylskåp i minst 3 timmar.
  5. Servera den marinerad osten kyld tillsammans med rostat rågbröd.
  6. Tips: Skär osten med en varm kniv så att det smular så lite som möjligt.
Presenteras av Castello