arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brillat Savarin med karamellpäron

Varm, omfamnande karamellsås, söta päron och en riktigt frisk och krämig Brillat Savarin är den perfekta avslutningen på vilken middag som helst.
Brillat Savarin med karamellpäron
4 port

Ingredienser

  • Päron 4 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 25 g
  • Strösocker 0,5 dl
  • Vaniljsocker 1 tsk
  • Salt
  • Brillat Savarin 120 g

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram osten i god tid så att den inte är kylskåpskall.
  3. Halvera päronen och placera i en ugnsform.
  4. Lägg smör, strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull och hetta försiktigt upp. Låt puttra tills sockret lösts upp och blandningen fått fin färg. Om du kokar för länge så stelnar karamellen direkt när den svalnar. Tillsätt i sådana fall en tesked vatten och hetta återigen upp.
  5. Pensla på rikligt med karamellsås på päronen, och ställ in i ugnen.
  6. Tillaga tills päronen är mjuka och har fått fin färg, cirka 15 minuter (håll koll).
  7. Håll resten av karamellsåsen varm i kastrullen.
  8. Lägg upp två päronhalvor per portion, och placera en ostbit på varje tallrik.
  9. Skeda över lite av den resterande karamellsåsen och servera direkt.