arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa

Att smörsteka vattenmelon och jordgubbar fördjupar sötman och balsamicon tillför en intressant dimension till de typiska sommarsmakerna. Låt det söta samsas med ett litet hjul av din favoritost!
Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa
4 port

Ingredienser

  • Vitmögelost T Ex Brillat Savarin 150 g
  • Jordgubbe 200 g
  • Vattenmelon 150 g
  • Svenskt Smör Från Arla® Att Steka I
  • Balsamvinäger 1 msk
  • Färsk Basilika Att Garnera Med

Gör så här:

  1. Ta fram osten från kylen i god tid inför servering.
  2. Skölj och halvera jordgubbarna, och skär vattenmelonen i kuber.
  3. Stek jordgubbar och melon i smör på hög värme i stekpanna, tills bitarna börjar få färg.
  4. Häll på balsamico och låt steka en kort stund till.
  5. Stjälp frukten direkt på osten, garnera med basilika och servera på en gång.