arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ost + vego = sant

Ost + vego = sant
“Men det är så svårt att hitta vegetariska alternativ”, eller “Det finns ju inga goda vego-recept” är vanligt återkommande förklaringar till varför folk inte äter mer vegetariskt. Men lösningen på problemet, precis som i alla andra fall, är såklart ost.

Den korrekta termen på vegetarisk mat med inslag av mejeriprodukter och ägg är lakto-ovo-vegetariskt. Så det är det vi ska titta på nu, eftersom det är svårt att plocka bort lakto-biten när hela vår grej är ost.

Men så länge man är med på det, finns hur många goda vegetariska recept med ost som helst! Här har vi samlat några av våra favoriter:

Svamppaj med Tomme de Savoie

Det här är en underbar bufférätt som kan serveras ljummen såväl som kall. Den går utmärkt att tillaga dagen innan. Variera med den svamp du har att tillgå. Tips: Ta med på picknicken!

Krossad potatis med ädelost

Mjäll, mild potatis och krämig gräddädel är självklara smakkompisar. Ibland behöver det inte vara svårare än så! Använd färskpotatis, eller delikatesspotatis. Potatisen kan göras i förväg och serveras antingen kalla eller något uppvärmda.

Miniomeletter med manchego och citronfräst sparris

En vacker och imponerande snitt med byggstenar som går utmärkt att göra i förväg. Snittarna håller någon timme inplastade i kylen även med toppingen på.

Chèvrecigarrer med timjan och honung

Perfekt mingelkompis! Funkar även ypperligt som förrätt, eller som huvudrollsinnehavare i en lyxig sallad.

Pumpagnocchi med gruyère och salviasmör

Tröstefull mat som får vem som helst att känna sig trygg. Servera som lyxigt tillbehör, eller som en förrätt för sex personer.

Risotto med taleggio

Denna italienska klassiker kan serveras antingen som ensamrätt, eller som lyxigt tillbehör.

Gorgonzolapizza med vindruvor och honung

En vacker rätt som kan serveras både före och efter maten, eller till minglet. Pizzan går också bra att äta kall, och funkar därför utmärkt som mingelmat. En bonus är att den tar fem minuter att förbereda innan gräddning, om du köper färdig pizzadeg.

gorgonzolapizza