4 port
Ingredienser
- Ägg 4 st
- Vinäger 0,5 dl
- Baguette 1 st
- Olivolja 3 msk
- Blandad Grönsallad
- Rädisa 6 st
- Wästgöta Kloster® Cheddar 100 g
- Färska Örter
Gör så här:
Stek brödskivorna krispiga i olja. Skiva rädisorna med en mandolin och lägg dem i isvatten så att de blir extra krispiga. Koka upp en kastrull med vatten. Dra ner värmen och tillsätt salt och vinäger. Rör om i vattnet så att det blir en virvel och kläck i äggen i kastrullen. Använd en sked för att samla ihop äggvitan till önskad form. Låt koka i 4-5 minuter och lägg i kallt vatten direkt. Lägg salladen i en skål, sen äggen, följt av krutonger, tunna skivor ost, rädisor och örter. Avsluta med lite salt, peppar och olivolja. Servera direkt.
Presenteras av
