2 port
Ingredienser
- Ägg 4 st
- Arla Ko® Standardmjölk 0,5 dl
- Vaniljsocker 1 tsk
- Vetemjöl 1 dl
- Bakpulver 1 tsk
- Salt 1 krm
- Strösocker 0,5 dl
- Neutral Olja, Till Stekning
-
Till servering:
- Castello® Cream Cheese Ring Ananas & Mandel 1 st
- Färska Jordgubbar
- Färska Blåbär
- Florsocker
- Färsk Mynta Eller Citronmeliss ev
Gör så här:
- Separera äggvitorna från äggulorna. Lägg äggvitorna i en skål och ställ i frysen ca 20 min.
- Vispa ihop äggulor, mjölk och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör om försiktigt tills det är väl blandat.
- Vispa de kalla äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätta sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och fluffig maräng.
- Vispa försiktigt ner hälften av äggvitorna för hand i äggsmeten. Vänd sedan varsamt ner resterande äggvitor med en slickepott.
- Värm upp en non-stick pannan med olja på låg värme. Klicka i en rågad matsked smet per pannkaka. Klicka på lite mer pannkaksmet på varje pannkaka när de tillagats lite. Vänta och upprepa sedan en tredje gång för att få fina höga pannkakor.
- Tillsätt 1–2 msk vatten i pannan mellan pannkakorna och lägg på ett lock. Pannkakorna ska ångas och börjar sufflera.
- Lägg på ytterligare en klick smet på varje pannkaka efter 2 min. Lägg tillbaka locket och låt pannkakorna tillagas i 4–5 min till.
- Vänd försiktigt på pannkakorna. Tillsätt lite mer vatten, sätt på locket och låt de tillagas i 4–5 min.
- Toppa med skivad färskost, delade jordgubbar och blåbär. Pudra över florsocker. Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.
Presenteras av