arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Grillad aubergine med blåmögelost och tomat

Den salta och goda blåmögelosten gifter sig perfekt med den söta tomaten och härligt grillad aubergine. Testa receptet idag!
Grillad aubergine med blåmögelost och tomat
4 port

Ingredienser

  • Blåmögelostspread

  • Kvibille® Ädel
  • Ricotta 0,5 dl
  • Färsk Basilika Hackad 3 msk
  • Balsamvinäger 2 msk
  • Olivolja 2 msk
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Färsk Rosmarin 1 tsk
  • Salt Och Peppar
  • Aubergine 1 st
  • Tomat 4 st
  • Ciabatta Rostade 4 st
  • Färsk Basilika 12 blad

Gör så här:

  1. Preppa alla grönsaker. Skär auberginen i halvcentimetertjocka skivor och skiva tomaterna.
  2. Pressa vitlöken och hacka basilikan.
  3. Blanda blåmögelost och ricotta med hackad basilika. Ställ åt sidan.
  4. Blanda vinäger, olja, rosmarin och vitlök. Salta och peppra.
  5. Tänd grillen.
  6. Pensla aubergine och tomat med balsammarinaden.
  7. Grilla grönsakerna tills de är mjuka.
  8. Halvera bröden och täck underdelen med blåmögelspread.
  9. Lägg på aubergine och tomat.
  10. Servera varma eller ljumma.
Presenteras av Kvibille