4 port
1 Timmar
Ingredienser
- Färsk Gul Lök 1 st
- Vitlöksklyfta 4 st
- Svenskt Smör Från Arla® 25 g
- Äppelcidervinäger 1 msk
- Lagerblad 3 st
- Färsk Timjan 4 kvistar
- Enbär 5 st
- Köttbuljong 1 liter
- Ljust Bröd 8 skivor
- Matolja 3 msk
- Wästgöta Kloster® Cheddar 100 g
Gör så här:
Skala löken och vitlöken och skiva tunt. Smält smöret i en stekpanna och lägg i löken och vitlöken. Karamellisera löken långsamt på medelhög värme. Löken ska inte bli stekt, utan puttra långsamt tills den är gyllengul. Tillsätt lagerblad, timjan, enbär och äppelcidervinäger. Låt sjuda tills vinägern kokat bort. Tillsätt buljongen. Koka upp soppan och låt sjuda i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en panna och rosta brödet tills det är gyllengult på båda sidor. Häll soppan i skålar och tryck ner brödet i soppan. Toppa med riven cheddar. Smält osten i ugnen. Servera direkt.
Presenteras av
