arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fransk löksoppa med cheddar

Fransk löksoppa är ett klassiskt och gott recept. Men om du toppar soppan med lite smält cheddar tar du maten från bra till bäst!
Fransk löksoppa med cheddar
4 port
1 Timmar

Ingredienser

  • Färsk Gul Lök 1 st
  • Vitlöksklyfta 4 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 25 g
  • Äppelcidervinäger 1 msk
  • Lagerblad 3 st
  • Färsk Timjan 4 kvistar
  • Enbär 5 st
  • Köttbuljong 1 liter
  • Ljust Bröd 8 skivor
  • Matolja 3 msk
  • Wästgöta Kloster® Cheddar 100 g

Gör så här:

  1. Skala löken och vitlöken och skiva tunt. Smält smöret i en stekpanna och lägg i löken och vitlöken.
  2. Karamellisera löken långsamt på medelhög värme. Löken ska inte bli stekt, utan puttra långsamt tills den är gyllengul.
  3. Tillsätt lagerblad, timjan, enbär och äppelcidervinäger. Låt sjuda tills vinägern kokat bort. Tillsätt buljongen.
  4. Hetta upp olja i en panna och rosta brödet tills det är gyllengult på båda sidor.
  5. Häll soppan i skålar och tryck ner brödet i soppan. Toppa med riven cheddar. Smält osten i ugnen. Servera direkt.
Presenteras av Kvibille