4 port
1 Timmar
Ingredienser
- Färsk Gul Lök 1 st
- Vitlöksklyfta 4 st
- Svenskt Smör Från Arla® 25 g
- Äppelcidervinäger 1 msk
- Lagerblad 3 st
- Färsk Timjan 4 kvistar
- Enbär 5 st
- Köttbuljong 1 liter
- Ljust Bröd 8 skivor
- Matolja 3 msk
- Wästgöta Kloster® Cheddar 100 g
Gör så här:
- Skala löken och vitlöken och skiva tunt. Smält smöret i en stekpanna och lägg i löken och vitlöken.
- Karamellisera löken långsamt på medelhög värme. Löken ska inte bli stekt, utan puttra långsamt tills den är gyllengul.
- Tillsätt lagerblad, timjan, enbär och äppelcidervinäger. Låt sjuda tills vinägern kokat bort. Tillsätt buljongen.
- Hetta upp olja i en panna och rosta brödet tills det är gyllengult på båda sidor.
- Häll soppan i skålar och tryck ner brödet i soppan. Toppa med riven cheddar. Smält osten i ugnen. Servera direkt.
Presenteras av