arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Cheesecake i glas med ananasfärskost

Lättlagad dessert där färsk ananas med smak av färsk mynta toppas med en krämig färskost. En strålande efterrätt som går bra att förbereda dagen innan, men lägg upp desserten i glas precis innan den ska serveras.
Cheesecake i glas med ananasfärskost
4 port
30 Minuter

Ingredienser

  • Ananas 1 st
  • Strösocker 1 msk
  • Finhackad Färsk Mynta 2 msk
  • Färskosttopping:

  • Castello® Cream Cheese Ring Ananas & Mandel 1 st
  • Strösocker 1 msk
  • Arla Ko® Vispgrädde 2,5 dl
  • Till servering:

  • Mandelkakor Eller Mandelbiskvier 8-12 st dl
  • Färsk Mynta

Gör så här:

  1. Skala ananasen och skär bort mittstocken. Skär ananas i små tärningar och lägg i en skål. Blanda med socker och mynta. Låt stå kallt ca 20 min.
  2. Vispa färskost, socker och ½ dl av grädden med elvisp tills färskosten är lätt och fluffig.
  3. Vispa resterande grädde i en separat skål. Vänd ner grädden lite i taget i färskostblandningen och häll allt i en spritspåse.
  4. Fördela den marinerade ananasen i fyra glas. Strö över krossade mandelkakor. Spritsa på färskostblandningen. Toppa med mynta vid servering.
Presenteras av Castello