arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Tillbaka

Falbygdens Rekommenderar Roquefort Papillon opas blåmögelost

BLÅMÖGEL

Smakrikedom/styrka

Smak

Kraftig karaktär, och en pikant smak med mycket sälta.

Passar till

Ostbrickan och i matlagning.

Beskrivning

Älskar du blåmögelost med kraftig karaktär och mycket sälta så uppskattar du helt säkert Falbygdens® Rekommenderar Roquefort Papillon 32% Opastöriserad. Enligt historien sökte en fårherde vid byn Roquefort i södra Frankrike skydd från regn i kalkstensgrottorna men glömde kvar sin ryggsäck med bröd och ost i. När han hittade ryggsäcken upptäckte han att osten hade bildat mögel – den första Roquefortosten. Än idag lagras denna ädelost i naturliga kalkstensgrottor i cirka 3 månader. Osten injiceras med luftsprutor som gör att den får det rätta mögelangreppet. Detta mögel växer fortfarande helt naturligt i Combalou-grottorna. Endast fårmjölk som produceras nära byn används vid tillverkningen. Servera denna smakrika blåmögelost till ostbricka eller använd som matlagningsost.

Mjölktyp

Fårmjölk

Opastöriserad

Ja

Ursprungsland

Frankrike

Ingredienser

Opastöriserad fårmjölk, salt, löpe, syrningskultur, mognadskultur Penicillium Roqueforti.

EAN-nummer

2022001500004

Artikelnummer

69958

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1572 kJ / 379 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 1.8 g
  • Protein 21 g
  • Salt 3.6 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla