arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Snittar med carpaccio, lagrad Präst® och pinjenötter

En klassisk carpaccio i aptitliga små munsbitar – en självklar succé på minglet. Själva rullen som ska skäras kan göras ett dygn i förväg och förvaras i kylen.
Snittar med carpaccio, lagrad Präst® och pinjenötter
16 st

Ingredienser

  • Oxfilé 150 g
  • Finriven Arla Präst® 17% 1 dl
  • Färsk Basilika 1 knippe
  • Rucola 1 dl
  • Citron 0,5 tsk
  • Svartpeppar
  • Pinjenöt 4 msk
  • Vitt Formbröd 4 skivor
  • Arla® Svenskt Smör Att Steka I
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Krasse

Gör så här:

Skiva oxfilén tunt. Banka eller kavla ut skivorna riktigt lövtunt: lägg en köttbit i taget mellan två inoljade bakplåtspapper och använd en kavel och rulla, eller banka med baksidan av en kastrull. Lägg ut plastfolie, och fördela skivorna av oxfilé omlott i en rektangel, med rektangelns kortsida mot dig. Finriv osten och strö ut över köttet. Sprid ut rucolan och basilikan - lämna lite utrymme på kortsidan längst ifrån dig så att rullen kan förslutas. Pressa över citronsaft och krydda med grovmalen svartpeppar. Ta tag och lyft lite i plastfolien i den kortsida som är närmast dig. Rulla till en tajt rulle allt eftersom du drar bort folien. Plasta in igen och låt ligga i kylskåp i minst 30 minuter. Rosta pinjenötter: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna tills de fått fin färg. Stjälp upp i en tallrik och låt svalna. Stek bröd: Stansa ut små rundlar av brödet - 4 st per skiva. Tips: använd ett litet glas för att stansa. Stek skivorna på båda sidor i smör tills de blir gyllene. Lägg på hushållspapper och låt svalna. Servering: Ta fram rullen och skär i tunna skivor med en vass kniv (ibland kan det hjälpa att olja in kniven mellan varven). Placera skivorna på brödet. Pensla på olivolja och strö över pinjenötter. Klipp över krasse och avsluta med en generös nypa flingsalt.