arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pizza bianco med parmesan, sparris och löjrom

Använd gärna en pizzasten, eller låt bakplåten bli varm i ugnen, så får pizzan en frasig botten.
Pizza bianco med parmesan, sparris och löjrom
4 port

Ingredienser

  • Pizzadeg

  • Jäst 25 g
  • Fingervarmt Vatten 2,5 dl
  • Salt 1 tsk
  • Olivolja 2 msk
  • Vetemjöl 6 dl
  • Topping

  • Färsk Grön Sparris 250 g
  • Parmesanost 2,5 dl
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Färska Örter 1 msk
  • Salt
  • Grovmalen Svartpeppar
  • Servera med

  • Löjrom
  • Arla Köket® Crème Fraiche
  • Citroner I Klyftor
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt , olivolja och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  2. Sätt ugnen på 225 grader och låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Skär bort den träiga delen av sparrisen. Dela sparrisen i hälften på längden.
  4. Blanda ihop riven parmesanost med crème fraiche och färska örter, och smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Stjälp upp den färdigjästa degen på bakplåtspapper och kavla ut två pizzor. Forma gärna en kant på pizzan så att toppingen inte rinner av.
  6. Skeda på ostblandningen och fördela sparrisen ovanpå.
  7. För över bakplåtspappret på en het plåt eller pizzasten och grädda pizzorna i mitten av ugnen i 10 minuter, flytta sedan upp plåten och låt toppingen få färg, cirka 5 minuter (håll koll på pizzan i slutet så den inte bränns).
  8. Inför servering, klicka på créme fraiche och fiskrom. Servera direkt med citronklyftor och flingsalt.