arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Cheddargratinerat vitlöksbröd med tacosmak

Texmexinspirerat vitlöksbröd med extra allt! Och riven cheddar! Hurra!
Cheddargratinerat vitlöksbröd med tacosmak
1 st

Ingredienser

  • Vitlök 1 st
  • Olivolja 0,5 msk
  • Lantbröd 1 st
  • Salladslök 1 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 100 g
  • Taco Kryddmix 0,5 påse
  • Kvibille® Riven Ost Cheddar 150 g

Gör så här:

  1. Börja med att baka vitlöken: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala av det yttersta “pappriga” skalet och skär av toppen på den hela vitlöken. Lägg vitlöken med den skurna sidan uppåt på ugnsfolie och vik upp kanterna. Häll på olivolja och förslut paketet.
  3. Placera paketet i en ugnsform och baka vitlöken i 30 minuter, öppna sedan paketet så att vitlöken svalnar.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skär lantbrödet på längden och lägg ut halvorna på plåten.
  6. Ta fram den ugnsbakade vitlöken och tryck ut vitlöksklyftorna ur sina skal i en skål. Mosa vitlöksklyftorna.
  7. Strimla salladslök och tillsätt i skålen tillsammans med smör och kryddmix, blanda väl.
  8. Bred smöret på brödhalvorna, och fördela osten på brödet.
  9. Gratinera brödet 10-15 minuter, tills osten och brödet fått fin färg.
  10. Skär brödet i skivor och dippa i guacamole och salsa!
Presenteras av Kvibille