2 port
Ingredienser
- Avokado 1 st
- Castello® Aged Havarti 36% Hårdost 100 g
- Körsbärstomat 6 st
- Romansallad 2 blad
- Formbröd 3 skivor
- Svenskt Smör Från Arla® Att Steka I 2 msk
- Dijonsenap 1 tsk
- Majonnäs 2 msk
Gör så här:
- En god och vegetarisk variant av en klassisk Club Sandwich där en havarti med härligt crunch ger både sälta och tuggmotstånd. Förbered genom att hyvla eller skära tunna bitar av osten.
- Halvera, kärna ur och skiva avokadon tunt.
- Skiva tomaterna tunt och låt överflödig vätska rinna av.
- Skölj och låt salladen rinna av.
- Smält en rejäl klick smör i en stekpanna och stek brödskivorna krispiga på ena sidan.
- Vänd sedan bröden, och medan undersidan steks så brer du på dijonsenap på ovansidan, och lägger på Havartiost. När undersidan blivit krispig och osten smält, lyfter du upp alla brödskivor.
- Montera mackan så här: Lägg en brödskiva med ostsidan upp på en skärbräda.
- Lägg på hälften av avokadoskivorna och klicka över en matsked majonnäs.
- Lägg på några salladsblad, och lyft sedan på en till brödskiva med ostsidan uppåt.
- Klicka på majonnäs igen, och placera ut tomatskivorna och resten av avokadon.
- Avsluta med den sista brödskivan, nu med ostsidan nedåt. Tryck till mackan lite.
- Spetsa den med två grillpinnar så att allt hålls på plats, och halvera sedan brödet.
- Servera direkt!.
Presenteras av