arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Parmesan med nypon och rostade frön
Recept

Parmesan med nypon och rostade frön

  • 200 g parmesanost
  • 3 msk sesamfrön
  • 3 msk solrosfrön
  • krondill
  • 1 dl nyponsoppa

Gör så här:

Om du använder färdig nyponsoppa: Häll upp nyponsoppa i en kastrull och låt puttra under omrörning tills nyponsoppan reducerat och fått en trög, sirapsaktig konsistens. Låt svalna. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfrön och solrosfrön under ständig uppsyn, tills de blivit gyllene. Rör hela tiden så de inte bränns. Stjälp upp de rostade fröna på en tallrik och låt svalna. Skär upp osten i munsbitar. Skeda på nyponmarmelad/reducerad nyponsoppa och strö över rostade frön. Nyp av kronorna på dillen och strö över. Servera.