arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Grillad sparris med Caesardressing och havarti

Sparris utgör ett underbar tillbehör till grillat, men den här rätten fungerar också som en förrätt. I den här versionen används den danska klassikern havarti till dressingen vilket ger en rund, umamirik sälta. De varma tomaterna släpper ifrån sig söta smaker som rinner över den krispiga sparrisen.
Grillad sparris med Caesardressing och havarti
4 port

Ingredienser

  • Caesardressing:

  • Äggula 1 st
  • Liten Vitlöksklyfta 1 st
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Citronsaft 1 msk
  • Sardellfilé 2 st
  • Finriven Havarti 1 dl
  • Olja 1,5 dl
  • Salt Och Svartpeppar

Gör så här:

Sparris utgör ett underbar tillbehör till grillat, men den här rätten fungerar också som en förrätt. I den här versionen används den danska klassikern havarti till dressingen vilket ger en rund, umamirik sälta. Om du ska grilla tänder du grillen i god tid. Annars sätter du ugnen på 250 grader. Förbered Caesardressingen: Knäck ägget i en hög stavmixerbunke. Skala och finriv vitlöken och lägg i bunken med senap, citronsaft, sardeller och ost. Häll i lite av oljan och börja mixa. Häll i resten av oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar allt till en jämn konsistens. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ svalt. Lägg sparris och tomat i halster och pensla på olja. Grilla tills tomaterna börjat spricka och sparrisen börjat mjukna något. Kör du utan grill tillagar du tomaterna på en plåt med bakplåtspapper i den varma ugnen 10 min, och halstrar sparrisen i en torr stekpanna på medelvärme. Lägg upp de tillagade grönsakerna på ett fat och smula över osten. Skeda på dressingen, strö över flingsalt och servera på en gång.

Presenteras av Castello