Ingredienser
- Färsk Sparris 20 st
- Plommontomat 200 g
- Olja Att Pensla På 1 msk
- Castello® Aged Havarti 36% Hårdost 100 g
- Flingsalt
-
Caesardressing:
- Äggula 1 st
- Liten Vitlöksklyfta 1 st
- Dijonsenap 1 tsk
- Citronsaft 1 msk
- Sardellfilé 2 st
- Finriven Havarti 1 dl
- Olja 1,5 dl
- Salt Och Svartpeppar
Gör så här:
Sparris utgör ett underbar tillbehör till grillat, men den här rätten fungerar också som en förrätt. I den här versionen används den danska klassikern havarti till dressingen vilket ger en rund, umamirik sälta. Om du ska grilla tänder du grillen i god tid. Annars sätter du ugnen på 250 grader. Förbered Caesardressingen: Knäck ägget i en hög stavmixerbunke. Skala och finriv vitlöken och lägg i bunken med senap, citronsaft, sardeller och ost. Häll i lite av oljan och börja mixa. Häll i resten av oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar allt till en jämn konsistens. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ svalt. Lägg sparris och tomat i halster och pensla på olja. Grilla tills tomaterna börjat spricka och sparrisen börjat mjukna något. Kör du utan grill tillagar du tomaterna på en plåt med bakplåtspapper i den varma ugnen 10 min, och halstrar sparrisen i en torr stekpanna på medelvärme. Lägg upp de tillagade grönsakerna på ett fat och smula över osten. Skeda på dressingen, strö över flingsalt och servera på en gång.
