Falbygdens Rekommenderar Appenzeller extra opast hårdost
HÅRDOST
58,00Sekca 135 g
Smakrikedom/styrka
Smak
Mycket smakrik och karaktärsfull med fruktig smak och stark doft.
Passar till
Ostbrickan, i matlagning och fungerar bra i fondue.
Kex
Körsbärsmarmelad
Örter
Tryffelhonung
Valnötter
Vitt vin, druvigt & blommigt
Beskrivning
En smakrik ost till ostbrickan! Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller Extra är en god och anrik ost från Schweiz. Som namnet antyder tillverkas osten i Appenzell-regionen. Osten liknar både Emmentaler och Gruyère, men har en kraftigare och fruktigare smak. Osten görs på opastöriserad komjölk och får sin speciella karaktär av att den behandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Fram till 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och fraktades till dalen med hästar. Appenzeller Extra lagras i minst sex månader och har en karaktärsfull smak och stark doft. Den passar på en lyxig ostbricka, men är också en god matlagningsost.
Vi använder cookies, inklusive tredje parts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, för att förbättra och anpassa innehåll, för att rapportera om användningen av webbplatsen samt för att göra riktad marknadsföring.