1 st
Ingredienser
- Vetemjöl 4 dl
- Svenskt Smör Från Arla® 200 g
- Kallt Vatten 2 msk
- Ägg Till Pensling 1 st
- Strösocker
- Syrliga Äpple 6 st
- Castello® Extra Mature Cheddar Lagrad Hårdost 100 g
- Strösocker 0,5 dl
- Vatten 2 msk
- Malen Kanel 1 msk
Gör så här:
Gör degen först: Nyp ihop mjöl och smör grynigt, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och platta ut den ena delen i en pajform med 24 cm diameter. Tryck till upp runt kanten. Stick några hål i degen med en gaffel. Ställ kallt och sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg tärningarna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kanel. Koka upp, rör runt och ta av från värmen. Stjälp fyllningen i pajformen med deg. Kavla ut den andra delen av degen och lägg som ett lock över pajen. Gaffla ihop kanterna och skär några snitt i degen. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över lite strösocker. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter, tills den fått fin färg.
Presenteras av
