arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Sandhäxan presenterar – Svampen

Sandhäxan presenterar – Svampen
Mackmagikerna på restaurang Sandhäxan har gjort det igen – de har skapat en ny smörgås som är som ett kulinariskt abrakadabra. Den här gången är det mackan “Svampen”, som innehåller både Kvibille Cheddar och Kvibille ädel. Mums!

Svampen by Sandhäxan

Ingredienser för fyra mackor

12 skivor formbröd ex Skogaholm

6 stora blad grönkål

1 st Piemento de padron

2 dl vispgrädde

1 liter rensad svensk blandsvamp

200 gram Kvibille ädel

4 skivor Kvibillle Cheddar

2 dl vitt vin

Smör

Rostad lök

Salt och peppar

Gör såhär:

  1. Börja med att skölja och skära grönkålen grovt, avlägsna den hårda stammen i mitten av bladet. Finhacka Piementos de padron och stek i smör tillsammans med grönkålen. När grönkålen är mjuk, slå över vin och låt reducera tills ca 1/3 är kvar, slå på grädden och reducera till en krämig stuvning. Smaka av med salt och peppar tills du har en stuvning med lite hetta. Ta av från plattan och låt svalna.

  2. Stek svampen hårt i smör, salta och peppra efter smak. Ta av från plattan och låt svalna.

  3. Fördela grönkålen på 4 franskbröd och fördela hälften av Kvibille ädel ovanpå. Lägg två skivor cheddar på fyra franskbröd och fördela svampen jämt ovanpå cheddarosten. Toppa med resten av ädelosten och ställ in i ugnen på 200 grader. Låt vara tills osten smält, ca 5 minuter.

Ta ut grönkål och svampmackorna från ugnen. Bygg ihop de både med fyllningarna mot varandra och en skicka formfranska emellan till en trevåning formfranska. Kläm ihop och stek de fyra ihopbyggda mackorna i smör tills de fått fin färg och en krispig yta.

Servera med chips och en kall pilsner.