arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Den klassiska ostprovningen

Den klassiska ostprovningen
Den här ostprovningen erbjuder en stor bredd av ostar från flera olika länder. Från milda till starka, vitmögelost, blåmögelost, getost, kittost och hårdost. Perfekt för dig som vill lära dig mer om ost, eller för dig som är redo att hitta en ny favorit!

Pris: 449 kr

Vikt: 1,2 kg

Våra ostprovningar räcker till 4-6 personer. I den här ostprovningen får du totalt 1,2 kg ost, plus en trevlig broschyr med information om ostarna, vintips och en guide för hur du genomför en lyckad ostprovning. Du får också med ett antal kort där du kan skriva omdöme om ostarna och jämföra med dina vänners betyg. Beställ senast söndagar för leverans nästa vecka.

Här är ostarna som vi valt ut till ostprovningen:

Soignon Getost i rulle (160g)

Vitmögelost gjord på getmjölk med ljus färg och en krämig konsistens. Smaken är frisk och lätt syrlig. Ostens fina texturen smälter i munnen men håller fast och ger dig en full och typisk getostsmak.

Castello Creamy White (150g)

Smaken är fyllig med tydlig syrlighet och toner av smör, grädde och aningen beska. Eftersmaken är lång, mild och balanserad.

Falbygdens Brie de Meaux (180g)

Kungen av vitmögelostar! På riktigt alltså, den utnämndes till det på 1800-talet i Paris. Mustig och nötliknande. Betydligt mer arom och smakstyrka än pastöriserad brie.

Falbygdens Munster Lisbeth (160g)

Det här är en tvättad klosterost med rötter från tidig medeltid. Osten har en fyllig och gräddig smak med nötkaraktär. Ganska kraftig och minst sagt speciell doft. Kallas ibland “the stinking beauty”.

Falbygdens Manchego (150g)

Hårdost och en av världens mest kända fårostar. En mild, ganska fyllig och lite nötig smak som tillverkas av pastöriserad fårmjölk.

Gruyère Reserve (250g)

Hårdost uppkallad efter staden Gruyère i Schweiz. Kraftig nötliknande, jordig och smörig smak med fruktiga undertoner.

Kvibille Gräddädel (140g)

Blåmögelost med pikant, aromatisk smak. Osten innehåller lite mer grädde än sin föregångare Kvibille Ädel, vilket ger en något mjukare och fylligare smak.

Roquefort Papillon (100g)

Det här är en ost med tydlig blåmögelmarmorering, kraftig karaktär, och en pikant smak med mycket sälta.

Köpvillkor