arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Rabarberchutney

Den här goda rabarberchutney har den där perfekta kombinationen av sött och syrligt som funkar så bra till ost. Mums!
Rabarberchutney

Ingredienser

  • Rabarber 350 g
  • Gul Lök 1 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
  • Strösocker 3 dl
  • Kanelstång 1 st
  • Vatten 3 msk
  • Sambal Oelek 0,5 tsk

Gör så här:

Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten. Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek. Servera ljummen eller kall som tillbehör till kyckling. Tips: Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.