Tomme Chistera har en mild, fruktig, något söt och välbalanserad smak, med trevlig sälta och subtila, nötaktiga smaktoner och en lång eftersmak med viss beska.
Passar till
Den här krämiga osten är perfekt på ostbrickan, antingen helt på egen hand eller tillsammans med ett glas Zinfandel, Sauvignon Blanc, en god marmelad och krispiga rågkex.
Kex
Mousserande vin
Päronmarmelad
Vitt vin, druvigt & blommigt
Vitt vin, friskt & fruktigt
Beskrivning
Tomme Chistera är en halvhård ost gjord på en blandning av pastöriserad får- och get-mjölk från Baskien i franska Pyrenéerna. Den är uppkallad efter Pelote, en baskisk bollsport där en chistera är en typ av bollhåv som används i spelet. Tomme Chistera har en mild, fruktig, något söt och välbalanserad smak, med trevlig sälta och subtila, nötaktiga smaktoner och en lång eftersmak med viss beska. Den här krämiga halvhårda osten är perfekt på ostbrickan, antingen helt på egen hand eller tillsammans med ett glas Zinfandel, Sauvignon Blanc, en god marmelad och krispiga rågkex.
Mjölktyp
Getmjölk,Fårmjölk
Opastöriserad
Nej
Ursprungsland
Frankrike
Ingredienser
Pastöriserad får- och getmjölk, salt, löpe, syrningskultur. Kanten innehåller färgämne (E150c, E153, E160b), konserveringsmedel (E202, E235) och är inte ätbar.
Vi använder cookies, inklusive tredje parts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, för att förbättra och anpassa innehåll, för att rapportera om användningen av webbplatsen samt för att göra riktad marknadsföring.