arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Tillbaka

Falbygdens Rekommenderar Raclette hårdost

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

När osten värms och smälts framträder en alldeles unik smak.

Passar till

Smält i ett raclettjärn och servera till kokt eller bakad potatis, ett gott bröd, små inlagda gurkor, syltlök och rökt skinka.

Beskrivning

Denna ost ska ätas värmd och smält. Namnet Raclette kommer från det franska ordet racler som betyder att skrapa av. Det sägs att en vinplockare tog fram sin ost för att äta vid brasan, satte en bit ost på sin kniv och höll den vid lågorna. När osten började smälta gav den en ljuvlig doft – han bjöd sina kamrater och raclette var född! Att äta ost på detta sätt kommer ursprungligen från Valais-regionen i Schweiz men har en lång tradition även i Frankrike. Smält Falbygdens® Rekommenderar Raclette 26% i ett raclettejärn och servera till kokt eller bakad potatis, ett gott bröd, små inlagda gurkor, syltlök och rökt skinka.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Nej

Ursprungsland

Frankrike

Ingredienser

Pastöriserad komjölk, salt, syrningskultur, vegetabiliskt ystenzym, konserveringsmedel (E235).

EAN-nummer

2022001300000

Artikelnummer

69957

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1362 kJ / 328 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 0.5 g
  • Protein 23 g
  • Salt 1.7 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla