arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Tillbaka

Falbygdens Rekommenderar Appenzeller opast hårdost

HÅRDOST

Smakrikedom/styrka

Smak

Smakrik och karaktärsfull med fruktig smak och stark doft.

Passar till

Ostbrickan, i matlagning och fungerar bra i fondue.

  • Kex
  • Körsbärsmarmelad
  • Örter
  • Tryffelhonung
  • Valnötter
  • Vitt vin, druvigt & blommigt

Beskrivning

Njut av Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast – en god opastöriserad ost till ostbrickan. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och de största konsumenterna på den tiden var munkarna. Appenzeller liknar Emmentaler och Gruyère, men har en lite kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Prova att servera en bit Appenzeller tillsammans med körsbärsmarmelad på en lyxig ostbricka.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Ja

Ursprungsland

Schweiz

Ingredienser

Opastöriserad komjölk, löpe, syrningskultur, salt.

EAN-nummer

2022059900009

Artikelnummer

55776

  • Näringsvärde
  • Kalorier 1580 kJ / 379 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 1 g
  • Protein 25 g
  • Salt 1.6 g

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla