arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Falbygdens Rekommenderar Appenzeller opast hårdost

Falbygdens Rekommenderar Appenzeller opast hårdost

HÅRDOST 200 g
Schweiz Opastöriserad Komjölk
Njut av Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast – en god opastöriserad ost till ostbrickan. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och de största konsumenterna på den tiden var munkarna. Appenzeller liknar Emmentaler och Gruyère, men har en lite kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Prova att servera en bit Appenzeller tillsammans med körsbärsmarmelad på en lyxig ostbricka.

Smakrikedom/styrka

Smak

Smakrik och karaktärsfull med fruktig smak och stark doft.

Passar till

Ostbrickan, i matlagning och fungerar bra i fondue.

  • Kex Kex
  • Körsbärsmarmelad Körsbärsmarmelad
  • Örter Örter
  • Tryffelhonung Tryffelhonung
  • Valnötter Valnötter
  • Vitt vin, druvigt & blommigt Vitt vin, druvigt & blommigt

Ingredienser

Opastöriserad mjölk, löpe, syrningskultur, salt.

Näringsvärde

Kalorier 1626 kJ / 392 kcal
Fett 32 g
Kolhydrater 0 g
Protein 25 g
Salt 1.3 g

EAN-nummer

2022059900009

Artikelnummer

55776

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla