Osten har en kraftfull karaktär. Den är smaksatt med äkta brännvin som ger en rund och fyllig smak.
Passar till
Skaldjur, i matlagningen och på ostbrickan. Avnjutes med fördel tjockt skivad på knäckebröd.
Bröd
Kex
Körsbär
Päron
Sallad
Skaldjur
Beskrivning
Ost som magert pålägg? Ja, med Falbygdens® Morfars får du en magrare version av Sveriges första brännvinsost som lagras under ständig tillsyn i över ett år och därefter smaksätts med ett kryddigt brännvin. Det är en mager ost med kraftfull, rund och fyllig karaktär som passar fint till skaldjur, i matlagningen och på ostbrickan. Ät den med fördel som tjockt skivat smörgåspålägg på knäckebröd. Osten Morfars är godast rumstempererad. Tips! Riv och frys in ostkanter som blir över, så har du dem tillgängliga.
Opastöriserad
Nej
Ursprungsland
Sverige
Ingredienser
Svensk pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym, kalciumklorid, konserveringsmedel (E202), brännvin.
Vi använder cookies, inklusive tredje parts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, för att förbättra och anpassa innehåll, för att rapportera om användningen av webbplatsen samt för att göra riktad marknadsföring.