arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Tillbaka

Castello Danablu extr creamy 37% blåmögelost

BLÅMÖGEL

Smakrikedom/styrka

Smak

Krämig och medelstark. Smaken är utpräglat skarp och lagom salt.

Passar till

Perfekt i matlagning. Prova den i pajer, soppor och såser.

Beskrivning

Castello® Danablu 37% är en krämig och medelstark blåmögelost. Danskarna har under lång tid varit mycket duktiga på att tillverka ädelost. Danablu är en blåmögelost som uppfanns 1927 som ett alternativ till Roquefort. Osten har blivit en stor framgång och säljs över hela världen. Att tillverka en smakrik ädelost, eller blue cheese som den också kallas, är en konst. Ett mögelämne tillsätts och bildar ostens mögelstruktur. Möglet ympas in vid ostens ystning. Med hjälp av nålar injiceras luft i osten. Syre kommer då in i osten och mögelutvecklingen startar. När ostarna lagrats i 2-5 månader är de klara att ätas.

Mjölktyp

Komjölk

Opastöriserad

Nej

Ursprungsland

Danmark

Ingredienser

Pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym, mögelkultur, lipas, kalciumklorid.

EAN-nummer

2340397000008

Artikelnummer

65291

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla