arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vitmögelost med päron och rostad fänkål

Vitmögelost och päron är en riktigt god smakkombination. I det här receptet slänger vi in lite rostad fänkål i ekvationen, för en extra gos smakupplevelse.
Vitmögelost med päron och rostad fänkål
4 port

Ingredienser

  • Castello® White Vitmögelost Skuren I Bitar 150 g
  • Päron Skalade Och Halverade 4 st
  • Strösocker 1 dl
  • Honung 1 msk
  • Vitvinsvinäger 1 dl
  • Hela Fänkålsfrö 1 msk
  • Havssalt 0,5 tsk
  • Ljust Bröd 4 skivor
  • Garnering

  • Saltrostade Mandlar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200C.
  2. Koka upp en kastrull med vatten.
  3. Låt päronen sjuda i cirka 6 minuter, ta sedan bort dem och låt torka.
  4. Lägg päron, socker, honung, vinäger, fänkålsfrön och havssalt i en skål.
  5. Blanda ordentligt och lägg blandningen på ett ugnsfast fat.
  6. Täck fatet med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Ta bort folien och pensla päronen med vätskan som finns i fatet.
  8. Tillaga igen, utan folie, i 25-30 minuter eller tills päronen är gyllene.
  9. Garnera med mandlar.
  10. Servera med ost och focaccia.
Presenteras av Castello