arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Sveciacrème, potatischips, löjrom och torkad purjolök (Årets Kock)
Recept

Sveciacrème, potatischips, löjrom och torkad purjolök (Årets Kock)

  • 75 g Arla® vispgrädde
  • 2 dl Falbygdens svecia finriven
  • 25 g Arla® ekologisk mjölk
  • 2 äggulor
  • citroner rivet skal
  • 1 påse potatischips, saltade
  • purjolökar torkad och mixad till fint pulver
  • 1 citron klyftor till servering

Gör så här:

Värm upp grädde, mjölk och äggulor så det tjocknar. Smält i osten och mixa den slät. Låt svalna. Lägg ut chipsen på ett fat och klicka ut ostcrèmen sedan löjrommen strö över purjolökspulver och grovmalen svartpeppar. Servera med citronklyftorna.