arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Savoykålssallad

Vad sägs om en savoykålssallad med ost? Det här receptet gör garanterad succé, både till vardags och på en finare middag.
Savoykålssallad

Ingredienser

  • Savoykål 400 g
  • Valnöt 2 dl
  • Torkad Aprikos 1,5 dl
  • Vit Balsamvinäger 2 tsk
  • Olivolja 2 msk
  • Salt Och Peppar
  • Castello® Blue Blåmögelost 150 g

Gör så här:

  1. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna tills de börjar få färg.
  2. Dela kålbladen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min och kyl ner så att de behåller sin gröna färg.
  3. Låt rinna av väl på en handduk.
  4. Hacka aprikoserna grovt.
  5. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över kålen och vänd runt.
  6. Lägg upp på ett stort fat och strö över valnötter och aprikoser.
  7. Dela osten i bitar och toppa salladen med den.
Presenteras av Castello