arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Roqueforttarte på smördeg, plommon och kanderade nötter

Mingelgodis! Sötsalta pizzor som gör sig bra med stenfrukt, päron och äpplen. Använd olika färger på frukterna så blir pizzorna extra vackra att se på. Goda att äta både nygjorda och avsvalnade.
Roqueforttarte på smördeg, plommon och kanderade nötter
8 små bitar

Ingredienser

  • Smördeg 1 skiva
  • Olivolja 1 msk
  • Roquefort 200 g
  • Plommon Gula Eller Röda 8 st
  • Kanderade nötter

  • Strösocker 1 dl
  • Vatten 1 msk
  • Skalade Pistagenöt 1 dl

Gör så här:

  1. Mingelgodis! Sötsalta pizzor som gör sig bra med stenfrukt, päron och äpplen.
  2. Använd olika färger på frukterna så blir pizzorna extra vackra att se på.
  3. Goda att äta både nygjorda och avsvalnade.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Kandera nötterna: Mät upp socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i nötterna när sockret lösts upp.
  6. Nötterna är klara när de blivit gyllene – se upp för det går fort mot slutet! Stjälp ur mandlarna på bakplåtspapper och sära på den snabbt innan allt stelnar. Låt nötterna svalna och bryt sedan isär bitarna.
  7. Rulla ut smördegen och dela i åtta bitar.
  8. Placera bitarna på bakplåtspapper och pensla med olivolja.
  9. Fördela osten på bitarna.
  10. Dela plommonen och kärna ur, och skiva sedan tunt.
  11. Fördela skivorna på pizzorna och grädda i ugnen, 15-20 minuter.
  12. Strö över de kanderade nötterna och servera.