arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Potatisgratäng med Castello White Chili och parmaskinka
Recept

Potatisgratäng med Castello White Chili och parmaskinka

  • 150 g Castello® White
  • 800 g potatis skuren i bitar
  • 12 skivor parmaskinka
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • ½ msk färsk rosmarin
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Koka i 5-8 minuter. Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna. Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök. Droppa över olivolja, krydda med salt och peppar. Skär osten i små trekanter. Blanda rosmarin, sirap och vitvinsvinäger, häll över potatisen (spara lite av blandningen). Grilla i ugnen i 10 minuter. Strö bitarna av osten över potatisen, häll på resten av sirapsblandningen. Låt osten tillagas med potatisen i ca 4 minuter. Servera varmt.

Presenteras av
Kopiera länk