arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pizza med ädelost, babyspenat och valnötter

Små, fantastiskt goda pizzor som är perfekta till både glöggminglet och på julbordet! Ädelosten lyfter smakerna och ger maten en julig touch.
Pizza med ädelost, babyspenat och valnötter
12 bitar

Ingredienser

  • Babyspenat 250 g
  • Schalottenlök 2 st
  • Svartpeppar
  • Svenskt Smör Från Arla® Att Steka I
  • Pizzadeg 1 st
  • Fikonmarmelad 0,5 dl
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Skiva och stek löken på svag värme i smör, tills den blivit mjuk. Lägg i babyspenaten i slutet, och låt vätskan avdunsta. Salta och peppra.
  4. Lägg ut pizzadegen på plåten. Skär den i lagom stora bitar.
  5. Bred på fikonmarmelad och fördela lök- och spenatblandningen på degen. Avsluta med att smula över osten.
  6. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 10-15 minuter, tills pizzorna fått fin färg.
  7. Pizzorna kan serveras omgående eller avsvalnade.
Presenteras av Kvibille