arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesanmos med brynt vitlökssmör och tryffel

Det finns potatismos, och så finns det potatismos. I det här moset sparar vi inte på något! Lyxigt tillbehör till grillat, stekt eller – ja, det går att äta det direkt ur kastrullen också. Har vi hört.
Parmesanmos med brynt vitlökssmör och tryffel

Ingredienser

  • Potatis 1,5 kg
  • Svenskt Smör Från Arla® 100 g
  • Vitlöksklyfta 5 st
  • Parmesanost Riven 2 dl
  • Arla Ko® Mellanmjölk 2 dl
  • Salt Och Peppar
  • Färsk Timjan
  • Olja Med Smak Av Tryffel

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
  2. Koka tills potatisen har mjuknat.
  3. Mot slutet av koktiden smälter du smöret i en kastrull.
  4. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen.
  5. Låt smöret puttra på låg/medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt.
  6. Sila av i en skål.
  7. Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene.
  8. Ljumma mjölken i mikron.
  9. Sila av potatisen och häll på mjölken.
  10. Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer mjölk.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Fördela moset i portionsformar, eller i kastrullen.
  13. Ös över det varma, brynta smöret, smula sönder och strö på vitlöken och timjan.
  14. Droppa över tryffelolja och servera genast!.