Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen har mjuknat. Mot slutet av koktiden smälter du smöret i en kastrull. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen. Låt smöret puttra på låg/medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål. Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene. Ljumma mjölken i mikron. Sila av potatisen och häll på mjölken. Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fördela moset i portionsformar, eller i kastrullen. Ös över det varma, brynta smöret, smula sönder och strö på vitlöken och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!
Vi använder cookies, inklusive tredje parts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, för att förbättra och anpassa innehåll, för att rapportera om användningen av webbplatsen samt för att göra riktad marknadsföring.
Läs mer om cookies