arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Ostbricka för hårdrockare

Ostbricka för hårdrockare

Dags för schlager! Och sedan urminnes tider är det ju bestämt att åtminstone ett av bidragen bör framföras av några mer eller mindre övervintrade hårdrockare, som medelst arga röster, episka lockar och pyroteknik försöker förklara för oss vikten av kärlek, politik och känslor i allmänhet. För att hylla dessa distpedalens demoner har vi satt ihop en hårdrocksbricka som garanterat tar kvällens stämning till 11.

Castello Black är ju en given start. Hårdrocken har ju liksom tjingpaxat hela färgen svart vad gäller kläder, hårfärg, smink och kynne – så varför inte också ost? Castello Black har en blåmögelmarmorerad gräddvit snittyta och konsistensen är krämigt len. Smaken är kraftig och aromatisk med tydlig sälta, blåmögel och behaglig syrlighet. Den passar alldeles utmärkt med stenugnsbakat bröd, söta marmelader, chutneys eller fikon.

Nästa ost på brickan är Castello Marquis. Marquis är en kittost som påminner lite om franska Munster, som ju låter som “Monster” och uttalas “Münster” – precis som Mötley Crüe! Heja! Castello Marquis är en fyllig, aromatisk ost med smaktoner av svamp, smör och sälta. Eftersmaken är något syrlig med viss beska. Doften för tankarna till varm mjölk,  rotfrukter och nitläder. Den passar strålande bra tillsammans med rågkex, mogna päron och nötter.

Vår sista är Castello White with Goats Milk, pga Satan, som ju är en poppis symbol inom hårdrocken. Hin Håle själv avbildas ofta med både gethorn och getben, så kopplingen är inte alls så långsökt som man kan tro. Själva osten är en krämig vitmögelost med mild smak av getmjölk. Eftersmaken är lång, mild och balanserad. Den äts med fördel med rågkex, fikon, fördömda själar, honung och pinjenötter.

Att dricka till

Drick gärna Jack Daniels till. Det passar inte alls, men är ju den klassiska hårdrocksbrygden. Om du hellre vill ha något som är gott snarare än tufft tillsammans med ostarna skulle vi rekommendera ett fylligt och smakrikt rött vin, ett druvigt och blommigt vitt vin eller en ljus öl.

Kopiera länk

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla